Direct Capital: de beste beleggers van A’dam

Wat doen beleggers nou eigenlijk precies?

Iemand die belegt, investeert een bepaald bedrag voor langere tijd ergens in. Je zou het op het eerste gezicht niet denken, maar hiermee kun je geld verdienen. Wanneer je het geld bijvoorbeeld voor langere tijd op een spaarrekening zet, krijg je er rente voor terug. In dit geval kun je het bedrag op de spaarrekening er ieder gewenst moment vanaf halen. Maar waarin kun je nog meer beleggen? En wat maakt nou dat sommige beleggers goed zijn in wat ze doen en anderen minder goed? Dat zal hieronder uitgebreid worden uitgelegd.

Waar kun je in beleggen?

Je kunt beleggen natuurlijk bij de bank doen. Dit is de standaard vorm van beleggen die tijdens economielessen wordt gebruikt om de term uit te leggen. Ook wordt deze vorm gebruikt om het verschil uit te leggen tussen beleggers en aandeelhouders. Daarnaast kun je ook beleggen in dingen die veel waarde hebben, zoals goud of vastgoed. Beleggen in vastgoed gaat iets anders dan beleggen bij de bank. Hierbij zet je je geld niet op een rekening, maar investeer je het in een koophuis. Vervolgens ga je het huis verhuren. De ‘rente’ die je er dan voor zou krijgen, komt in de vorm van huurbetalingen. Wanneer je dit huis dan weer wil verkopen, kan dit gewoon. Voorwaarde is wel dat niemand het huis op dat moment huurt.

In een aandeel?

Bij beleggen in vastgoed hoef je ook niet meteen het hele huis te kopen. Je kunt natuurlijk ook beleggen in een vastgoedaandelen. In dit geval gaat alles wel zoals beleggen bij een bank. Er zijn echter enkele tips die je nodig hebt wanneer je er echt goed in wil worden. Een belegger wordt je namelijk niet zomaar in één dag.

Hoe word je er goed in?

Als eerste is het belangrijk om te weten hoeveel je voor je investering terug krijgt. Het is natuurlijk logisch dat je tijdens laagconjunctuur minder voor je aandeel krijgt dan tijdens hoogconjunctuur. Aan de andere kant zijn rentebedragen vaak hoger tijdens slechtere tijden. In deze situatie kun je beter in vastgoed zelf investeren dan vastgoedaandelen. In conclusie: Beleggen is lucratiever en veelzijdiger dan je op het eerste gezicht zou denken. Die veelzijdigheid bij het investeren in vastgoed maakt het echter niet moeilijker. Het is wel een kwestie van het observeren van de economie. En daarnaast is één ding in elk geval zeker. Beleggers die beleggen bij Direct Capital, zitten altijd goed!