Investeren in onroerend goed, reuze interessant?
‘’je moet je geld investeren in stenen, die verliezen nooit hun waarde’’. Herkenbaar? Dit is namelijk wat er vaak geroepen wordt. Maar wat nu als u zelf over weinig middelen bezit om te investeren in onroerend goed?

Slimme keuzes

Allereerst wanneer u weinig verstand heeft van investeringen en ook weinig middelen heeft om te kunnen investeren in onroerend goed dan is het altijd slim om gebruik te maken van een adviseur. Zij kunnen u verder helpen en samen met u bekijken wat de handigste stappen zijn om te zetten. Op de website vindt u het telefoonnummer van Direct Capital, zij helpen u graag verder.

Waarom is investeren in onroerend goed nu zo interessant? Allereerst het hogere rendement wat u kunt behalen. Helemaal wanneer u dit vergelijkt met andere investeren zoals bijvoorbeeld sparen. Dit heeft te maken met dat u hier aan twee kanten investeert. U investeert in onroerend goed zoals bijvoorbeeld een appartement, dit is op langere termijn. Daarnaast ontvangt u op korte termijn geld wanneer u uw appartement in de verhuur plaats. De huuropbrengsten genereren op korte termijn een continue ‘’cashflow’’ die u kunt gebruiken voor het betalen van de hypotheek, onderhoud etc. De langere termijn haalt u uit de meerwaarde van uw aankoop wanneer u het verkoopt. In tijden als deze, waar de markt enorm aantrekt, is uw investering in onroerend goed over een tijdje nog veel meer waard.

Minder gevoelig

Een voordeel aan investeren in onroerend goed is dat het minder gevoelig is voor inflatie. Waar we bij spaarrekeningen zien dat de inflatie ieder jaar weer toeslaat, heeft u dit met deze investering veel minder!

Belasting

Een groot voordeel is dat investeren in vastgoed in de zogeheten box 3 bij de belastingdienst valt. Wanneer het aangekochte onroerend goed niet uw hoofdverblijf is wordt dit gezien als belegging. Wanneer u de jaarlijkse belastingaangifte doet geeft u de netto vermogenswaarde van de woning op (WOZ-waarde min de openstaande hypotheeksom). De werkelijke inkomsten die u uit de huur haalt hoeft u niet op te geven. Belastingtechnisch gezien dus een hele slimme investering.

Investeren in onroerend goed maar niet vermogend?

U denkt na dit alles wellicht oké, maar wat als ik nu geen bergen geld heb liggen? Dan is er nog niks aan de hand. Er zijn verschillende manieren waardoor u toch kunt investeren in onroerend goed. Zoals eerder genoemd doet u er verstandig aan om dit te bespreken met een adviseur. Die kan kijken wat de mogelijkheden zijn binnen uw kunnen. Zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan maar juist ook kan genieten van een mooie investering!